Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zasady postowania na forum Wtyczki

Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.

Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.

Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!

> FavIcon
Olórin
post 10.07.2005 - 15:50
Post #1

konnekted people

Nowa wtyczka o nazwie FavIcon. W paczce znajdziecie wtyczkę i przykładowy styl do kStyle. Wtyczka dodaje się we właściwościach kontaktu w zakładce Szczegóły. Mamy tam 2 listy wyboru, można zmienić ikonę która ukaże się w tray'u kiedy odbierzemy od kontaktu wiadomość, oraz zestaw ikon statusów które ukażą się na liście kontaktów (można ustawiać tak ikony dla transportów).

Jak tworzyć style dla FavIcon?
Jeżeli chodzi o ikony statusów to sprawa jest stosunkowo prosta, większość styli ma już wbudowane ikony dla ICQ, AIM, i tak dalej, w przykładowym jest aim - jedyną istotną kwestią jest to że na liście wybieramy po wartości NET z styli.

W przypadku ikon wiadomości sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, aby dodać ikonę należy skopiować do swojego stylu taki kod:

CODE
<ico iml="16"  file="msn_online.png"  type="5" net="306" id="1" />
<ico iml="#201" file="msn_online.png"  type="5" net="306" id="1" />

oczywiście trzeba ustawić odpowiednią dla nas nazwę pliku, type i net zostawiamy w spokoju, a id incrementujemy smile.gif W opcjach kontaktu wybieramy ikony wg. id w stylach (przy type=5 i net=306!).

Pobierz: FavIcon
Instrukcja obsługi: http://olorin.info/favicon
Do nadgorliwych: To wersja beta, nie umieszczać w żadnych serwisach o komunikatorach, itp.
User is offline
Go to the top of the page
+Quote Post
3 Stron V  1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Odpowiedzi(1 - 19)
jacekz
post 10.07.2005 - 16:47
Post #2

Gaduła

FAJNA WTYCZKA TYLKO SZKODA ŻE nie da sie ustawiać zbiorowo smile.gif biore suie za testowanie
Wtyczka domyślnie zostawia ikonki czy tak jak było w moim przypadku restuje je do podstawowego konnkta ?? ze trzba wrzystkie wybierać ??
chdzi oto aby po zainstalowanie wrzystkie inkonki byłu sytawione na domysle a nie tak jak u mnie na 0

Ten post edytował jacekz 10.07.2005 - 16:59
User is offline
+Quote Post
Olórin
post 10.07.2005 - 17:37
Post #3

konnekted people

chdzi oto aby po zainstalowanie wrzystkie inkonki byłu sytawione na domysle a nie tak jak u mnie na 0

Poprawione, niestety Ci którzy już zainstalowali poprzednią wersję muszą we wszystkich kontaktach to zresetować ręcznie...
User is offline
+Quote Post
StRuGi
post 10.07.2005 - 19:03
Post #4

Zaawansowany

A jest jakas rada na to zeby kNotify wyswietlalo prawidlowo ikony po wlaczeniu tej wtyczki ?
User is offline
+Quote Post
Olórin
post 10.07.2005 - 19:07
Post #5

konnekted people

Wymagałoby to modyfikacji w kodzie KNotify, tam jeszcze nie jest tak źle - jest napisane od kogo jest wiadomość smile.gif Sam w KN nie używam powiadamiania o wiadomościach - dlatego powstała ta wtyczka ;-)
User is offline
+Quote Post
StRuGi
post 10.07.2005 - 19:27
Post #6

Zaawansowany

user posted image

Obrazek wyjasnia chyba wszystko.
User is offline
+Quote Post
Olórin
post 10.07.2005 - 19:48
Post #7

konnekted people

U mnie to nie występuje, ale jest to możliwe - FavIcon ma najniższy proiorytet wtyczki (aby inne wtyczki nie zmieniły ikony wiadomości), ale również powoduje to że najpierw info o nowym statusie dostaje knotify (przy nie zaktualizowanej ikonce) a dopiero potem FavIcon i ją aktualizuje....
User is offline
+Quote Post
jacekz
post 10.07.2005 - 20:04
Post #8

Gaduła

no i jescze by sie przydal mozliwość zmiany dla grup smile.gif zbiorowo
User is offline
+Quote Post
Olórin
post 10.07.2005 - 20:06
Post #9

konnekted people

API nie udostępnia obecnie takiej możliwości, a implementować od 0 mi się nie chce ;-)
User is offline
+Quote Post
StRuGi
post 10.07.2005 - 20:08
Post #10

Zaawansowany

to co mam zrobic zeby to dzialalo normalnie ?
User is offline
+Quote Post
Olórin
post 10.07.2005 - 20:17
Post #11

konnekted people

Nie zamieniać ikony statusu dla kontaktów.
User is offline
+Quote Post
jacekz
post 10.07.2005 - 21:46
Post #12

Gaduła

pomysł wtyczki wydaje mi sie dobry ale ppowinien być wbudowany w konnekta smile.gif
User is offline
+Quote Post
zimaq
post 10.07.2005 - 22:49
Post #13

Ekspert

Ile razy było mówione, ze takie ficzery nie będą wbudowane w k na stałe, bo k ma potenciał ( dobre słowo ? ;P ) ukryty we wtyczkach...
User is offline
+Quote Post
GuZiK
post 10.07.2005 - 23:08
Post #14

Zaawansowany

po wylączeniu wtyczki 'zepsuło' mi liste kontaktów, niektóre mają zamiast ikony sieci, ikone konnekta, osoba do kotrej przypisalem inną emotke, dalej ją ma...
User is offline
+Quote Post
Olórin
post 11.07.2005 - 07:50
Post #15

konnekted people

Guzik - moge co najwyżej dodać opcję "Wyczść ustawienia" którą klikałoby się przed wyłączeniem wtyczki...

Zimaq - dokładnie smile.gif
User is offline
+Quote Post
k3mpa
post 11.07.2005 - 08:33
Post #16

Gaduła

Mi działa świetnie:), ale czy można dodać do tej listy ikonki żeby wybrać ikonie z pliku i by wtyczka automatycznie to dopisywała do thema:)

Ten post edytował k3mpa 11.07.2005 - 09:09
User is offline
+Quote Post
GuZiK
post 11.07.2005 - 09:24
Post #17

Zaawansowany

Kamil: to zrób dla innych, jeżeli to nie jst dużo roboty lub inne osoby tez bedą tak miały ;-) ja przeinstalowałem K i już wszystko normalnie smile.gif
k2mp1: nie można
User is offline
+Quote Post
Olórin
post 11.07.2005 - 09:47
Post #18

konnekted people

Do pobrania wersja z w/w opcją - znajdziecie ją w Konfig->Interfejs->Lista kontaktów->FavIcon smile.gif
User is offline
+Quote Post
k3mpa
post 11.07.2005 - 10:53
Post #19

Gaduła

jak nei mozna ? tongue.gif

po pewnym czsie :
wiem że to raczej sprawa do hao ale można było powiększyć obszar wyświetlania ikonki na liście z 16X16 np do 20x20 smile.gif wtedy można by dac emoikonki smile.gif do kontaktu smile.gif znacz tak nornalnei też można ale wygląda to nie za ciekawie .;/

Ten post edytował k3mpa 11.07.2005 - 11:35
User is offline
+Quote Post
ciolo
post 11.07.2005 - 11:58
Post #20

Gaduła

Po zmianie ikonki, kontakt w ogóle znikł mi z listy. Musiałem znowu go zapisywać od nowa:(

Ten post edytował ciolo 30.12.2005 - 23:49
User is offline
+Quote Post
3 Stron V  1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:41