Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| Olórin |
10.07.2005 - 15:50
|
![]() konnekted people ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowa wtyczka o nazwie FavIcon. W paczce znajdziecie wtyczkę i przykładowy styl do kStyle. Wtyczka dodaje się we właściwościach kontaktu w zakładce Szczegóły. Mamy tam 2 listy wyboru, można zmienić ikonę która ukaże się w tray'u kiedy odbierzemy od kontaktu wiadomość, oraz zestaw ikon statusów które ukażą się na liście kontaktów (można ustawiać tak ikony dla transportów).
Jak tworzyć style dla FavIcon? Jeżeli chodzi o ikony statusów to sprawa jest stosunkowo prosta, większość styli ma już wbudowane ikony dla ICQ, AIM, i tak dalej, w przykładowym jest aim - jedyną istotną kwestią jest to że na liście wybieramy po wartości NET z styli. W przypadku ikon wiadomości sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, aby dodać ikonę należy skopiować do swojego stylu taki kod: CODE <ico iml="16" file="msn_online.png" type="5" net="306" id="1" /> <ico iml="#201" file="msn_online.png" type="5" net="306" id="1" /> oczywiście trzeba ustawić odpowiednią dla nas nazwę pliku, type i net zostawiamy w spokoju, a id incrementujemy Pobierz: FavIcon Instrukcja obsługi: http://olorin.info/favicon Do nadgorliwych: To wersja beta, nie umieszczać w żadnych serwisach o komunikatorach, itp. |
![]() |
|
![]() ![]() |
| jacekz |
10.07.2005 - 16:47
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
FAJNA WTYCZKA TYLKO SZKODA ŻE nie da sie ustawiać zbiorowo
Wtyczka domyślnie zostawia ikonki czy tak jak było w moim przypadku restuje je do podstawowego konnkta ?? ze trzba wrzystkie wybierać ?? chdzi oto aby po zainstalowanie wrzystkie inkonki byłu sytawione na domysle a nie tak jak u mnie na 0 Ten post edytował jacekz 10.07.2005 - 16:59 |
![]() |
|
| Olórin |
10.07.2005 - 17:37
|
QUOTE chdzi oto aby po zainstalowanie wrzystkie inkonki byłu sytawione na domysle a nie tak jak u mnie na 0 Poprawione, niestety Ci którzy już zainstalowali poprzednią wersję muszą we wszystkich kontaktach to zresetować ręcznie... |
![]() |
|
| StRuGi |
10.07.2005 - 19:03
|
|
Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jest jakas rada na to zeby kNotify wyswietlalo prawidlowo ikony po wlaczeniu tej wtyczki ?
|
![]() |
|
| Olórin |
10.07.2005 - 19:07
|
Wymagałoby to modyfikacji w kodzie KNotify, tam jeszcze nie jest tak źle - jest napisane od kogo jest wiadomość
|
![]() |
|
| StRuGi |
10.07.2005 - 19:27
|
|
![]() Obrazek wyjasnia chyba wszystko. |
![]() |
|
| Olórin |
10.07.2005 - 19:48
|
U mnie to nie występuje, ale jest to możliwe - FavIcon ma najniższy proiorytet wtyczki (aby inne wtyczki nie zmieniły ikony wiadomości), ale również powoduje to że najpierw info o nowym statusie dostaje knotify (przy nie zaktualizowanej ikonce) a dopiero potem FavIcon i ją aktualizuje....
|
![]() |
|
| jacekz |
10.07.2005 - 20:04
|
no i jescze by sie przydal mozliwość zmiany dla grup
|
![]() |
|
| Olórin |
10.07.2005 - 20:06
|
API nie udostępnia obecnie takiej możliwości, a implementować od 0 mi się nie chce ;-)
|
![]() |
|
| StRuGi |
10.07.2005 - 20:08
|
|
to co mam zrobic zeby to dzialalo normalnie ?
|
![]() |
|
| Olórin |
10.07.2005 - 20:17
|
Nie zamieniać ikony statusu dla kontaktów.
|
![]() |
|
| jacekz |
10.07.2005 - 21:46
|
pomysł wtyczki wydaje mi sie dobry ale ppowinien być wbudowany w konnekta
|
![]() |
|
| zimaq |
10.07.2005 - 22:49
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ile razy było mówione, ze takie ficzery nie będą wbudowane w k na stałe, bo k ma potenciał ( dobre słowo ? ;P ) ukryty we wtyczkach...
|
![]() |
|
| GuZiK |
10.07.2005 - 23:08
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po wylączeniu wtyczki 'zepsuło' mi liste kontaktów, niektóre mają zamiast ikony sieci, ikone konnekta, osoba do kotrej przypisalem inną emotke, dalej ją ma...
|
![]() |
|
| Olórin |
11.07.2005 - 07:50
|
Guzik - moge co najwyżej dodać opcję "Wyczść ustawienia" którą klikałoby się przed wyłączeniem wtyczki...
Zimaq - dokładnie |
![]() |
|
| k3mpa |
11.07.2005 - 08:33
|
Mi działa świetnie:), ale czy można dodać do tej listy ikonki żeby wybrać ikonie z pliku i by wtyczka automatycznie to dopisywała do thema:)
Ten post edytował k3mpa 11.07.2005 - 09:09 |
![]() |
|
| GuZiK |
11.07.2005 - 09:24
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kamil: to zrób dla innych, jeżeli to nie jst dużo roboty lub inne osoby tez bedą tak miały ;-) ja przeinstalowałem K i już wszystko normalnie
k2mp1: nie można |
![]() |
|
| Olórin |
11.07.2005 - 09:47
|
Do pobrania wersja z w/w opcją - znajdziecie ją w Konfig->Interfejs->Lista kontaktów->FavIcon
|
![]() |
|
| k3mpa |
11.07.2005 - 10:53
|
jak nei mozna ?
po pewnym czsie : wiem że to raczej sprawa do hao ale można było powiększyć obszar wyświetlania ikonki na liście z 16X16 np do 20x20 Ten post edytował k3mpa 11.07.2005 - 11:35 |
![]() |
|
| ciolo |
11.07.2005 - 11:58
|
Po zmianie ikonki, kontakt w ogóle znikł mi z listy. Musiałem znowu go zapisywać od nowa:(
Ten post edytował ciolo 30.12.2005 - 23:49 |
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:41 |