Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zasady postowania na forum Wtyczki

Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.

Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.

Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!

> tabletKa, Rozmowne zakładki
Ocena  5
Olórin
post 22.12.2005 - 22:21
Post #1

konnekted people

Rozmowy w zakładkach smile.gif Więcej nie dodaje.

Znane błędy:
  • Nie działa kopiowanie z okna rozmowy - włączyć kopiowanie w stylu IRC
  • Po otrzymaniu wiadomości automatycznie przeskakuje na tab danego rozmówcy lub pojawiają się "kwadraciki" zamiast rozmów - ustawić Konfiguracja->Interfejs->Wiadomości->Automatyczne otwieranie okien po nadejściu wiadomości->Wyłączone
  • Złe dźwięki w kSound...
Zgłaszając błąd koniecznie zamieszczajcie szczegółowy opis sytuacji (tak abym mógł powtórzyć u siebie), oraz logi z zajścia! Koniecznie! Inaczej mogę nie być w stanie pomóc.

Wersja: 1.6.0.5
Pobieranie: http://www.kplugins.khrone.pl/downloads.tabletka.xml
Denerwuje KNotify?
  • Wersja czysta + fix dla tabletki: (+ 32) Dodany plik  notify.zip ( 56,31k ) Liczba pobrań: 4314
  • Wersja z fixem skolimy odnośnie obsługi łączenia i rozłączania + fix dla tabletki: Dodany plik  notify_z_tabletka.zip ( 56,54k ) Liczba pobrań: 5837
  • Wersja z fixem skolimy odnośnie obsługi łączenia i rozłączania Dodany plik  notify_bez_tabletki.zip ( 56,48k ) Liczba pobrań: 3231
Szerszy opis na moim blogu: http://olorin.info/2005/12/22/tabletki-w-konnekcie/

Do speców od serwisów komuniktatorowych: podlinkowujcie pod kplugins wink.gif Chce mieć ładne statsy :PPPP

Dla developerów: Zamiast korzystać z IM_MSG_WINDOWSTATE używajcie funkcji znajdującej się w załączonym nagłówku.
Dodany plik  tabletKa.zip ( 538bajtów ) Liczba pobrań: 6047

Ten post edytował Aule 26.06.2007 - 12:27
User is offline
Go to the top of the page
+Quote Post
39 Stron V « < 37 38 39  
Reply to this topicStart new topic
Odpowiedzi(760 - 778)
SkkF
post 8.11.2007 - 01:41
Post #761

Zaawansowany

@up -

User is offline
+Quote Post
Kooz
post 8.11.2007 - 02:34
Post #762

Początkujący
**

Chodzilo mi o to smile.gif :

Ale i tak dzieki za szybka odp. smile.gif
User is offline
+Quote Post
Kooz
post 8.11.2007 - 15:58
Post #763

Początkujący
**

Jeszcze pytanko odnosnie tabletki, czemu okna rozmowy nie mozna przewijac scrollem myszy tylko trzeba paskiem?
User is offline
+Quote Post
mariush
post 8.11.2007 - 16:37
Post #764

Gaduła

http://www.konnekt.info/forum/index.php?s=...ost&p=88267

Ten post edytował yamcha 8.11.2007 - 16:39
User is offline
+Quote Post
ZMoRa
post 8.11.2007 - 16:41
Post #765

Początkujący
**

A pytanie odemnie. Czy uwas tez jak prowadzicie dialog i piszecie kilka widomoisci nasiskajac enter i jak ktos napisze do was wiadomosc to nie mozecie pisac dalej? Trzeba wtedy kliknac jeszcze raz w okienko tekstowe i dopiero mozna pisac. Nie wiem czy zrozumieliscie o co mi chodzi.
User is offline
+Quote Post
SkkF
post 8.11.2007 - 16:42
Post #766

Zaawansowany

@Kooz - było, poszukałbyś
Ale, że dzisiaj mam dobry dzień to proszę - tutaj.

Ten post edytował SkkF 8.11.2007 - 16:42
User is offline
+Quote Post
stranded
post 11.12.2007 - 15:21
Post #767

Zaawansowany

można usunąć, już rozwiązałem problem

Ten post edytował stranded 11.12.2007 - 15:32
User is offline
+Quote Post
GuZiK
post 30.01.2008 - 19:33
Post #768

Zaawansowany

marzy mi się aby domyślną akcji tej ikonki z ostatnimi rozmowami w toolbarze było pokazanie okna wiadomosci z ostatnim (nie zamknietym) rozmówcą :>
Kamil, co Ty na to?:>
User is offline
+Quote Post
emaestea
post 7.09.2008 - 20:00
Post #769

Początkujący
**

http://i34.tinypic.com/jqkpbm.jpg
na obrozku przedstawiony jest moj problem z wtyczka Tabletka.. mianowicie, kiedy mam otworzone np. dwie zakladki(jak na zdjeciu) i pisze z jedna z osob i w tym samym czasie osoba z drugiej zakladki do mnie napisze okno zaczyna wygladac jak na zdjeciu.. zeby takie cos zniknelo musze wejsc normalnie klikajac myszka badz ctrl+tab na zakldke i odczytac wiadomosc. jest to bardzo uciazliwe, bo chcialbym najpierw dokonczyc pisac z druga osoba. ostatnio mialem format i musialem od nowa instalowac Konnekta i konfigurowac go jednak na moim starym konekcie kiedy tez mialem wtyczke tabletka(tylko, ze wnioskuje, ze jakas inna wersje, bo tym razem sciagnalem najnowsza) nie mialem tego problemu, bo kiedy ktos do mnie pisal z innej zakladaki to dana zakldka po prostu migala tak dlugo az jej nie odebralem na pasku... da sie to przywrocic jakos ? probowalem juz instalowac kazda wersje tej wtyczki po koleji, ale bez skutku :/
User is offline
+Quote Post
Senshi
post 1.11.2008 - 13:06
Post #770

Cicho-ciemny
*

QUOTE(SkkF @ 8.11.2007 - 16:42) *

@Kooz - było, poszukałbyś
Ale, że dzisiaj mam dobry dzień to proszę - tutaj.

Ja mam ten sam problem, jednak pole do wpisywania tekstu jest aktywne a przewijać dalej się nie da.
User is offline
+Quote Post
MaXyM
post 10.06.2009 - 11:38
Post #771

Cicho-ciemny
*

QUOTE(Senshi @ 1.11.2008 - 15:06) *

Ja mam ten sam problem, jednak pole do wpisywania tekstu jest aktywne a przewijać dalej się nie da.

Pol roku tu posta nikt nie napisal... a mnie w ciagu ostatniego miesiaca tabletka przestala dzialac na 3 komputerach! W tym jeden to jest system ktory mam juz 2 lata.

Problem polega na tym, ze po kliknieciu w zakladke Konnekt pokazuje wielkiego czerwonego f*a wink.gif Krytyczny wyjatek. Zakladki mozna zmieniac CTRL+TAB. Ale nie wolno kliknac w zakladke.

Macie jakies pomysly? bardzo sie przywiazalem do zakladek.
User is offline
+Quote Post
SkkF
post 10.06.2009 - 15:52
Post #772

Zaawansowany

Maxym - jaką masz wersję tej wtyczki?
User is offline
+Quote Post
foxx999
post 3.09.2009 - 09:30
Post #773

Cicho-ciemny
*

Witam,
tabletka powoduje dziwny bład u mnie. Po jakimś czasie okno rozmowy po prostu zawiesza się, przyciski działają normalnie, mogę przypiąć/odpiąć zakładkę, ale samo okno nie jest odświeżane, wcześniej podobny problem był z oknem listy kontaktów,
czy posiadacie jakies pomysly?
User is offline
+Quote Post
WRON3k
post 3.09.2009 - 18:24
Post #774

Gaduła

daj log z Konnekta
User is offline
+Quote Post
foxx999
post 4.09.2009 - 14:01
Post #775

Cicho-ciemny
*

Konnekt się nie wywala, po prostu po jakimś czasie nie mogę używać rozmów w zakładkach, muszę odpinać poszczególne okna
User is offline
+Quote Post
Szczurek1923
post 29.11.2009 - 23:42
Post #776

Cicho-ciemny
*

Witam, czy posiada ktoś działający link do tej wtyczki?
User is offline
+Quote Post
stranded
post 8.12.2009 - 21:03
Post #777

Zaawansowany

za parę minut wszystkie wtyczki konnektowe jakie chyba wyszły będą u mnie na serwerze:

http://stranded.eu/konnektplus/
User is offline
+Quote Post
recall48
post 26.02.2010 - 09:31
Post #778

Cicho-ciemny
*

Pozwolę sobie odgrzebać temat.

Mam kłopot z ustawieniem opcji dla kontaktów (m.in. historia, info. wyślij obrazek itp).
Komplet opcji wyświetla się jedynie dla 1 odpalonego kontaktu, pozostałe posiadają jedynie standardowe opcje do formatowania tekstu.

Jeżeli jest to kwestia konfiguracyjna to proszę o naprowadzenie mnie co i gdzie trzeba przestawić.

tabelka w wersji 1.6.2.259

Edit:
Metodą prób i błędów znalazłem rozwiązanie. Aby opisane wyżej opcje wyświetlały się należy zaznaczyć w ustawieniach poniższą opcję:
Ustawienia->Zakładki->Odepnij rozmowę

Ten post edytował recall48 27.02.2010 - 18:09
User is offline
+Quote Post
RadoN
post 12.03.2010 - 14:37
Post #779

Cicho-ciemny
*

Mi tabletka wersja 1.6.2.259 przy włączaniu konnekta wywala błąd 14001 Load Failed i nie da jej się załadować. Przed formatem działała mi pięknie. Plugin gg8 po formacie też mi nie działał i wyskakiwał ten sam błąd co przy tabletce, ale zainstalowałem biblioteki z linka podanego w temacie z gg8 i teraz działa.

Ten post edytował RadoN 12.03.2010 - 14:51
User is offline
+Quote Post
39 Stron V « < 37 38 39
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:34