Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| KoSiarzPL |
1.04.2006 - 21:02
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Opis:
Wtyczka powiadamia uzytkownika iz rozmówca do nas pisze. Uwagi: - strona wtyczki to http://k-api.prv.pl/wtyczki.html - wtyczka dziala tylko w sieci jabber - wtyczka wymaga poprawionej wersji kJabbera Wersja 0.5 [ Główne funkcje w pierwszym oficjalnym wydaniu ] - Nowe: Pełna obsługa powiadomień w sieci jabber - Nowe: Własny mechanizm spradzania czy coś sami piszemy - Nowe: Powiadamienia o pisaniu w postaci ikony na toolbarze oraz wtyczki k.notify - Nowe: Możliwość konfigurowania wtyczki dla wybranych kontaktów [ zmiany w stosunku do wersji Beta 2 ] - Nowe: Konfiguracja wtyczki dla wybranego kontaktu - Usprawnienie: Powiadomień k.notify - Poprawka: Obsługi przycisku na toolbarze - Poprawka: Kilku drobnych błędów Jak pobrac? Wtyczka do pobrania z centralki "kplugins" (niedługo) oraz mojej strony. Ten post edytował KoSiarzPL 4.05.2006 - 09:41 Załączony/e plik/i
kjabber.zip ( 228,3k )
Liczba pobrań: 1550 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| Olórin |
1.04.2006 - 21:30
|
![]() konnekted people ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale i tak generalnie to GJ. |
![]() |
|
| KoSiarzPL |
1.04.2006 - 22:53
|
|
Nie działa z dodatkowymi slotami jabbera. Nawet o tym nie myślałem. Nigdy tego nie używałem i nawet nie wiem jak używać. Zapewne chodzi o różne obiekty sesji. Może w przyszłości to zostanie naprawione QUOTE Wtyczka pojawia się na pasku filtrów - zły IM_PLUG_TYPE :> Nie zwróciłem uwagi. Profilaktycznie ma ustawione ALL i jakoś nie miałem czasu sprawdzać jaki typ jest mu potrzebny bo po opisach człowiek nie dojdzie QUOTE Wraz z wiadomością powinien przesyłany być komunikat o skończeniu pisania. (to nie jest wymagane przez JEP-0085) Też tak myślę, tylko obecnie Konnekt a) wysłał by mi kolejny komunikat zakonczenia pisania b ) nie wyslal by mi ponownie komunikatu o rozpoczeciu pisania. Widzę, że będę musiał powrócić do swojego algorytmu, chyba że znacie jakiś sposób na ominięcie tych problemów :/ QUOTE Nie używaj x:event (JEP-0022 ma status Historical), a nowszego i obecnie promowanego JEP-0085 Przyjrzę się temu. A co ze starymi komunikatorami, które używają starszej wersji? Nie obsługiwać ich, czy próbować je również jakoś obsłużyć? |
![]() |
|
| Olórin |
1.04.2006 - 23:09
|
Kolejne sloty jabbera mają inne wartości NET, czyli musiałbyć zrobić tablicę sesji jabberoo i każdą osobno obsługiwać (max 10 slotów).
Powinno wystarczyć IMT_UI|IMT_CONTACT|IMT_CONFIG Co do ostatniego to powinno dać się wysyłać stare i nowe komunikaty w jednej wiadomości |
![]() |
|
| keeveek |
2.04.2006 - 08:21
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak będzie działać z dwuTlenkiem to może nawet skorzystam [skoro jabbera rozgryzłeś to nie powinno być takie trudne?]
|
![]() |
|
| Olórin |
2.04.2006 - 08:24
|
Jeżeli się nie znasz to nie mów czy to jest trudne czy nie. Wbrew pozorom banalne sprawy dla usera, dla programisty nie zawsze są takie oczywiste. Chociaż tutaj faktycznie sprawę ułatwia dostępność źródeł
|
![]() |
|
| bredo |
2.04.2006 - 08:50
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
KoSiarzPL: Mi wtyczka (poprawiony kJabber - bez Pisaka jest to samo) nie chce współgrac z dodanym kontaktem na liście - botem joggera bredo@jogger.pl. W statusie wyświetlane jest: "bredo@jogger.pl - błąd.". Rzuc okiem na to
Ten post edytował bredo 2.04.2006 - 08:52 |
![]() |
|
| keeveek |
2.04.2006 - 08:59
|
wtyczka gryzie się z funK
|
![]() |
|
| psota |
2.04.2006 - 09:06
|
FunK trzeba poprawić, ponieważ funK się często gryzie (mi się gryzie z checky)
|
![]() |
|
| Akira |
2.04.2006 - 09:08
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wtyczka mi nie działa.... Ciągle się świeci te zielone i nic
|
![]() |
|
| dulek000 |
2.04.2006 - 11:39
|
Bredo: Bot Joggera aktualnie wszystkim leży.
|
![]() |
|
| atol |
2.04.2006 - 11:48
|
dzyndzel nie działa, ciagle jest cielone światełko (testowane miedzy Konnekt - miranda). Pozatym jakieś błedy sie pojawiły przy uruchamianiu jabby
|
![]() |
|
| riddle |
2.04.2006 - 12:41
|
![]() Dokumentator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zadziwiające że liczba pobrań wtyczek jest różna (16 i 12)… czyżby 4 osoby miały wcześniej poprawionego kJabbera? :>
|
![]() |
|
| k3mpa |
2.04.2006 - 13:39
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zadziwiające że liczba pobrań wtyczek jest różna (16 i 12)… czyżby 4 osoby miały wcześniej poprawionego kJabbera? :> na stronie Kosiarza była poprawiona wersja kjabbera, ale wtyczka była w starej wersji;] U mnie też nic się nie świeci testowałem z Tkabber ;] Ten post edytował k3mpa 2.04.2006 - 13:41 |
![]() |
|
| Olórin |
2.04.2006 - 13:46
|
Raczej 4 osoby nie czytają, a potem narzekają że nie działa.
|
![]() |
|
| .nomis |
2.04.2006 - 16:02
|
Myślę, że raczej 4 osoby nie używają Jabbera
Ten post edytował .nomis 2.04.2006 - 16:04 |
![]() |
|
| KoSiarzPL |
2.04.2006 - 19:22
|
|
Wtyczka testowana i działa
1. Wtyczka działa tylko w sieci jabber, tlen może będzie obsługiwany jeśli dowiem się gdzie można uzyskać dane na temat jego protokołu 2. Wtyczka posiada lampke szarą która określa, że z tym kontaktem w danym momęcie nie mogą być przesyłąne komunikaty o pisaniu. Teraz ten kolor nie zawsze jest używany ale dopracuję to byście mieli świadomość kiedy wtyczka działa. 3. W jakich sytuacjach wtyczka nie zadziała a) gdy kontakt nie jest z sieci jabber b ) gdy kontakt jest niedostępny/nie widoczny c) gdy kontakt używa innego komunikatora, który używa innej formy powiadamiania o pisaniu. Dlatego proszę zgłaszać informacja z jakimi komunikatorami nie działa to będę mógł się bliżej przyjrzeć tej sytuacji. Najlepiej podać również potrzebną wtyczkę/ustawienia w tym komunikatorze by takie powiadomienia w nim działąły 4. Niedługo wydam wersję z dokładnym i czytelnym logowaniem co wtyczka robi i będziecie mogli sami się dowiedzieć czemu wtyczka nie działa. |
![]() |
|
| keeveek |
2.04.2006 - 19:36
|
właśnie dlatego, że różne komunikatory wykorzystują różny sposób powiadamiania o pisaniu zajmowanie się jabberem dla mnie nie ma sensu. a tlen jest dla wszystkich taki sam :]
|
![]() |
|
| lhs |
2.04.2006 - 19:42
|
![]() ... z gór ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Totally disagree.
|
![]() |
|
| riddle |