Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niedochodza wiadomosci?
Konnekt | Forum > Pomoc > Problemy > GG
aph10
nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale nidochodza wszystkie moje wiadomosci do rozmowcy, takze nie dostaje wszystkich wiadomosci od rozmowcy...o co chodzi?? tez tak macie?

riddle
Czy używasz programu p2p w tym samym czasie co rozmawiasz? Jakie masz połączenie internetowe?
mgr.Dlugi
Tez tak mam. Wedlug mnie to nie jest problem lacza, bo to mam niezawodne. Wina lezy raczej po stronie serverow padu-padu.
StrozeR
nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale nidochodza wszystkie moje wiadomosci do rozmowcy, takze nie dostaje wszystkich wiadomosci od rozmowcy...o co chodzi?? tez tak macie?

Nie dochodzą do nadawcy jak piszesz do niego, gdy ten jest w stanie OFF-line czy ON-line ? Jeśli to pierwsze to możliwe, że w danym czasie była wyłączona opcja przesyłania wiadomości w trybie OFF-line albo poprostu osoba nie ma Cię na liście kontaktów, lecz jeśli rzecz działa się w trybie ON-line to jak wspomniał mój poprzednik wina leży po strone serwerów ;-)
@ndy
Witam jakiś czas temu czytałem ,że jeżeli wyślemy wiadomość do kontaktu który jest w trybie offline i nie ma nas na liście kontaktów to wiadomość nie dojdzie. Podobno to naprawili, ale dzisiaj wysłałem do znajomego[nie miał mnie na liście] wiadomość i on jej nie dostał :]

Czy wy też tak macie?
Thinker
a mi sie zdarza regularnie ze wiadomosci do mnie dochodza, a moje sie nie wysylaja i do tego mnie rozlanacza z siecia sad.gif
mam zalaczonego emula caly czas... czy tego nie da sie zrobic jakos zeby to moglo dzialac?
StRuGi
co poradzisz, skoro to jest wina protokolu albo polaczenia z serwerami gg ?
miery
Tez mam ten problem. Odpaliłem sobie sniffer na porty gg, i sie okazalo że wiadomości dochodzą do mojego komputera ale konnekt ich nie wyswietla lub wyswietla z opoznieniem (1-5 min).
Olórin
Używane wtyczki? Też tak kiedyś miałem, to była jakaś wtyczka...
Aule
Prawdopodobnie jakaś od filtracji kolejki. Dzielnik?
Olórin
albo kpilot...
czekolada
witam wink.gif

mam problem dokladnie taki, jak w temacie - wiadomosci nie dochodza do mnie, ew dochodza po kilku dniach od wyslania + moje wiadomosci nie dochodza do adresatow sad.gif

przeinstalowalam konnekta, kombinowalam jak kon po gorke, ale problem trwa ;/ wyzej wymienionych wtyczek nie mam.

konnekta bym nie chciala na nic innego zmieniac, bo jest rewelacyjny i mam go od dawna, wiec baaaardzo prooooosze o pomoc...
foxx999
Polecam spróbowanie wyłączenia wtyczki kAway2, u mnie rozwiązało problemy z dostarczaniem wiadomosci smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.